Vrhunski dentalni implantati

Implantati njemačke proizvodnje s doživotnim jamstvom.

Što je dentalni implantat?

Implantat je u najužem smislu vijak kojim se nadomješta korijen zuba. Zubni implantat izrađuje se od titana, za koji je dokazano da djeluje osteokonduktivno, što znači da se kost spaja s površinom implantata, a taj proces se naziva oseointegracija.

Implantati nam omogućavaju zaštitno djelovanje na zdrava zubna tkiva. Ugradnjom dentalnih implantata ne moramo preparirati susjedne zube uz bezubo područje. Pružajući potporu za zub (krunicu), čuvamo kost te sprječavamo njezin gubitak, koji se s vremenom neizbježno događa. Otkriće oseointegracije 70-ih godina prošlog stoljeća označilo je početak šire upotrebe dentalnih implantata.

Moderni dentalni implantati su tehnološki obrađeni kako bi se integrirali s kostima i izdržali zahtjevne uvjete u usnoj šupljini. Uspješnost terapije uz pridržavanje uputa stomatologa iznosi oko 98 %.

U kojim slučajevima se koriste dentalni implantati?

Dentalni implantati se koriste za nadomještanje funkcionalne, estetske i fonetske funkcija zuba. Izvrsna su opcija kada pacijent želi fiksni protetski rad kako bi se nadomjestio nedostatak jednog ili više zuba. Implantati su također idealno rješenje kada želimo provesti protektivni pristup terapiji, čuvajući zdrave zube dok nadomještamo zube koji nedostaju. Tako slijedimo pristup suvremene stomatologije jer ne ugrožavamo zdrave zube.

Implantati su prvi izbor pri nadoknadi potpune bezubosti jer uz pomoć 4 – 6 implantata stvaramo idealnu bazu koja nosi budući protetski rad.

All-On-4 metoda

All on 4 je metoda kojom s 4 dentalna implantata rješavamo problem bezube čeljusti i neadekvatnih zuba s imedijatnim, odnosno trenutnim, opterećenjem na implantate u periodu od 24 do 72 sata nakon implantacije. Ovom vrstom zahvata omogućujemo pacijentu cijenom prihvatljivu rehabilitaciju cijele čeljusti i izbjegavamo dodatne zahvate augmentacije sinusa, što bi uključivalo podizanje dna sinusa.

Imedijatna funkcija se uspostavlja privremenim mostom nakon što su postignuti svi kriteriji potrebni za predaju fiksnog mosta. Postupak izrade protetskog rada na postavljenim implantatima na ovaj način je takav da neposredno nakon ugradnje implantata uzimamo otisak te se u zubotehničkom laboratoriju izrađuje privremeni protetski rad koji se nakon 4-6 mjeseci zamjenjuje trajnim radom. Period od 4 do 6 mjeseci je potreban kako bi dentalni implantat imao dovoljno vremena da sraste s kosti u čeljusti i tako ostvario maksimalno stabilnu i trajnu strukturu za nošenje trajnog protetskog rada.

Cilj ovakvog pristupa je da pacijent uz najmanju traumu dođe do željenog rezultata u najkraćem mogućem roku.

Profesionalnost, stručnost, pozitivna energija struji, jer svi dišu kao jedan…svi su ljubazni, a pogotovo Ivana…njen osmijeh briše sve nedoumice i brige.. 

Svjetlana B.

Tim je uhodan, ljubazni su. Radio sam 2 implantata i prezadovoljan sam. Točno kako su mi rekli je i bilo. Preporučam svakome. Što je najbitnije više me nije strah zubara…

Marko B.

Prezadovoljna….moj strah od zubara riješio je samo dr.Leon….svaka mu čast na radu,trudu i strpljenju…preporuke svima….Hvala na svemu. Za svaku ste preporuku.

Jelena P.

Postupak ugradnje implantata

Tijekom prvog pregleda, stomatolog se upoznaje s Vama i Vašim dentalnim statusom. Prvi pregled uključuje klinički pregled, pregled RTG snimke vaše čeljusti te konzultacije sa stomatologom. Ovo je idealna priprema i prilika da se stekne uvid u vašu individualnu situaciju kako bismo pronašli najbolje rješenje za vas.

U našem stomatološkom centru, zahvati se izvode profesionalno i brzo, a ono što pacijente dodatno umiruje je činjenica da su bezbolni. Upravo zbog ovih razloga, sav strah s kojim dođete nestaje, a mi opravdavamo Vaše povjerenje profesionalno odrađenim tretmanima kako bi Vaš osmijeh prirodno zablistao na Vašem licu.

Implantološka terapija se sastoji od nekoliko faza:

Kod planiranja implantološke terapije, s pomoću RTG dijagnostike vrednuje se količina postojeće kosti, kao glavni preduvjet za terapiju. U slučaju kada nema dovoljno kosti za ugradnju implantata, kost nadomještamo kroz specifične zahvate iz područja oralne kirurgije koji nam pružaju stabilne i pouzdane rezultate za nastavak implantološke terapije. Također se evaluira generalna medicinska dokumentacija kako bi zahvat prošao što uspješnije. Generalno govoreći, medicinske kontraindikacije za terapiju su minimalne.

Implantat se kirurški postavlja u kost čeljusti. Sam postupak je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom, a u nekim iznimnim slučajevima svjesnom sedacijom. Tretman se izvodi ambulantno, što znači da se pacijent nakon zahvata otpušta iz ordinacije i vraća svojim svakodnevnim obvezama. Ovisno o količini implantata, dodatnim planiranim zahvatima i stanju usne šupljine, zahvat u prosjeku traje od 15 do 60 min.

Nakon same implantacije pacijent dobiva privremene zube za nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti tijekom procesa oseointegracije koji traje oko 4 mjeseca kako bi implantat srastao s kosti. Tada je vrijeme za izradu dugotrajnog kvalitetnog keramičkog rada u obliku jedne krunice, mosta od nekoliko članova ili kompletnog mosta.

Nakon ugradnje implantata potrebno je od 3 do 6 mjeseci kako bi se izvršio proces oseointegracije. Drugim riječima, potrebno je dopustiti da kost obraste implantate i uraste u njihovu površinu. Nakon toga implantat postaje dio našeg tijela i spreman je za opskrbu, odnosno za završni dio terapije ili protetski rad.

Završna faza terapije u kojoj se postavljaju keramičke krunice, mostovi ili cirkularni protetski radovi, ovisno o opsežnosti terapije.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Koji je postotak uspjeha ugradnje implantata?

S naših 15 godina iskustva u implantologiji i kontinuiranom edukacijom, osiguravamo bezbolnu i stručnu uslugu, s postotkom prihvaćanja implantata većim od 91%.

Visoki uspjeh implantološke terapije osiguran je korištenjem titana pete generacije, koji je dokazano najbolji za medicinske svrhe i posjeduje najbolja mehanička svojstva. Koristimo isključivo vrhunske implantološke sustave Bego kako bismo osigurali da implantat postane pouzdana zamjena za korijen zuba koji vam nedostaje.

Svi naši implantati dolaze s doživotnom garancijom i izrađeni su u Njemačkoj od vrhunskih materijala u strogo kontroliranim uvjetima. Titan koji se koristi za izradu implantata je najviše čistoće, klase I, a svaki implantološki sustav ima preko 600 kliničkih studija koje potvrđuju njihovu kvalitetu.

Studio Dental Frntić je ovlašteni partner za implantološki sustav BEGO

Implantati su nezamjenjiva terapija za nadomještanje zubi u modernoj stomatologiji. Kako bi pacijenti mogli uživati u svim blagodatima implantata koji pružaju trajno rješenje za bezubost, sprječavaju povlačenje zubnog mesa, pružaju mlađi izgled i ostvaruju brojne druge prednosti, ključan je pažljiv odabir implantata.

Tim naše ordinacije na čelu s dr. Mladenom Frntićem odabrao je BEGO implantate za svoje pacijente jer je u njima prepoznao pouzdanog partnera s kojim uvijek ostvaruje željene rezultate.

Pri odabiru implantata koji nose budući protetski rad, poput mostova i krunica, najvažnija nam je njegova pouzdanost.

Implantati su nezamjenjiva terapija za nadomještanje zubi u modernoj stomatologiji. Kako bi pacijenti uživali u svim pogodnostima implantata u vidu trajnog rješenja za bezubost, sprečavanja povlačenja mesa, mladolikijeg izgleda i brojnim drugim prednostima, vrlo je važan odabir implantata.

Tim naše ordinacije na čelu s dr. Mladenom Frntićem odabrao je BEGO implantate za svoje pacijente jer je u njima prepoznao pouzdanog partnera s kojim uvijek postiže željene rezultate.

Pri odabiru implantata koji nose budući protetski rad  – mostove i krunice, najvažnija nam je njegova pouzdanost.

Što implantat čini pouzdanim?

  • Pouzdanost mjerimo na temelju iskustva proizvođača, što znači da su pouzdani implantati već dugi niz godina prisutni na tržištu. Tvrtka BEGO ima preko 130 godina tradicije u dentalnoj industriji, od dentalne tehnike i protetike do implantologije, gdje je prisutna od samih početaka, s bogatim iskustvom od 30 godina.

  • Iza pouzdanih implantata stoji tvrtka s vizijom i ciljem koja aktivno sudjeluje u oblikovanju budućnosti stomatologije. Tvrtka BEGO osigurava svoj vodeći položaj na tržištu kroz kontinuirano praćenje trendova i sudjelovanje u inovacijama radi stvaranja novih rješenja. S potpunim povjerenjem preporučujemo proizvode tvrtke BEGO, znajući da su pioniri u industriji i da će naši pacijenti uživati u  prednostima najnovijih dostignuća u području stomatologije.

  • Pouzdanost se očituje u visoko kvalitetnim materijalima i tehnologiji koji se koriste za implantate i kliničkim istraživanjima koji dokazuju najvišu razinu kvalitete. BEGO je implantat izbora za naše pacijente jer se oslanja isključivo na biokompatibilne materijale i vrhunsku tehnologiju koje primjenjuje u procesu proizvodnje.

  • Vrlo važan element pouzdanosti je strast prema vrhunskoj implantologiji koju ima tvrtka BEGO, a koja teži optimizirati tretman za svakog pacijenta, osiguravajući nam najbolje materijale i metode za postizanje željenih rezultata.

  • Sjedište i proizvodni pogon tvrtke BEGO se nalaze u Njemačkoj – zemlji koja je već desetljećima sinonim za visoko kvalitetnu proizvodnju.

  • Globalna zastupljenost i raširena servisna mreža – tvrtka BEGO je prisutna u više od 80 zemalja, čineći raširenu mrežu koja osigurava pouzdanu opskrbu protetskih dijelova, što je ključno za dugoročan uspjeh terapije.

  • Jamstvo – tvrtka BEGO izdaje jamstvo na kvalitetu proizvoda i garantira dugovječnost svojih implantata.

Jeste li spremni za novi osmijeh?