ŠTO JE DENTALNI IMPLANTAT?

Implantat je u najužem smislu vijak kojim nadomještavamo korijen zuba. Zubni implantat izrađuje se od titana za kojeg je dokazano da djeluje osteokonduktivno, što znači da se kost spaja s površinom implantata, a to se zove oseointegracija.

Implantati nam omogućavaju protektivno djelovanje na zdrava zubna tkiva. Ugradnjom dentalnih implantata ne moramo preparirati susjedne zube uz bezubo mjesto. Osiguravajući potporu za zub (krunicu) čuvamo kost te nemamo gubitak iste koji se neminovno dešava kroz godine života.

Oseointegracija je otkrivena 70- tih godina prošlog stoljeća i od tada dentalni implantati kreću u širu uporabu. Tadašnji implantati svojim dizajnom i površinskom obradom razlikuju se od današnjih “modernih” implantata.

Moderni dentalni implantati tehnološki su obrađeni prema cilju da integriraju s kosti i da odolijevaju zahtjevnim uvjetima u usnoj šupljini. Uspješnost terapije uz pridržavanje uputa doktora je 98%.

U KOJIM SLUČAJEVIMA SE KORISTE IMPLANTATI?

Glavna svrha implantata je nadomještavanje funkcijske, estetske i fonetske funkcije zuba.

Izvrstan su izbor kod slučaja kad pacijent želi fiksni protetski rad ako mu nedostaje jedan ili više zuba. Idealno su rješenje kod protektivnog pristupa terapiji gdje štedimo zdrave zube kako bi nadomjestili zube koji nedostaju jer, slijedeći pristupe suvremene stomatologije, zdrave zube ne kompromitiramo brušenjem.

Implantati su prvi izbor pri nadoknadi potpune bezubosti jer uz pomoć 4 – 6 implantata stvaramo dovoljno izdrživu bazu koja nosi budući protetski rad.

All-on-4

All on 4 je metoda kojom s 4 dentalna implantata rješavamo problem bezube čeljusti i neadekvatnih zuba s imedijatnim (trenutnim) opterećenjem na implantate u periodu od 24 do 72 sata nakon implantacije. Ovom vrstom zahvata omogućujemo pacijentu cijenom prihvatljivu rehabilitaciju cijele čeljusti i izbjegavamo dodatne zahvate augmentacije sinusa (podizanje dna sinusa).

Uspostavljamo imedijatnu funkciju privremenim mostom ako su postignuti svi kriteriji potrebni za imedijatnu predaju fiksnog mosta.
Postupak izrade protetskog rada na postavljenim implantatima na ovaj način je takav da neposredno nakon ugradnje implantata uzimamo otisak te se u zubotehničkom laboratoriju izrađuje privremeni protetski rad koji se nakon 4-6 mjeseci zamjenjuje trajnim radom. Period od 4 do 6 mjeseci je potreban kako bi dentalni implantat imao dovoljno vremena da sraste s kosti u čeljusti i tako ostvario maksimalno stabilnu i trajnu strukturu za nošenje trajnog protetskog rada.

Cilj ovakvog pristupa je da pacijent uz najmanju traumu dođe do zadovoljavajućeg rezultata u najkraćem mogućem roku.

KOJI JE POSTOTAK USPJEHA UGRADNJE IMPLANTATA?

Uz naše dugogodišnje implantološko iskustvo i kontinuiranu edukaciju osigurana je bezbolna i stručna usluga s postotkom prihvaćanja implantata većim od 99,5 %.

Visok uspjeh implantološke terapije osiguran je korištenjem Titana pete gradacije koji je dokazano najbolji u medicinske svrhe, a uz to ima najbolja mehanička svojstva. Kako bi implantat postao pouzdana zamjena za korijen zuba koji vam nedostaje, mi koristimo isključivo vrhunske implantološke sustave: AstraTech i Bego.

Svi naši implantati imaju doživotnu garanciju i izrađeni su u Europi od vrhunskih materijala i u strogo kontroliranim uvjetima. Titan koji se koristi za izradu implantata je najviše čistoće, odnosno klase I, a svaki implantološki sustav ima preko 600 kliničkih studija koje potvrđuju njihovu kvalitetu.

POSTUPAK UGRADNJE IMPLANTATA

Inicijalnim pregledom, kojim se doktor upoznaje s Vama i Vašim dentalnim statusom (klinički pregled s RTG slikom koju možete obaviti na licu mjesta) vrlo brzo dolazimo do solucije koja je za Vas najbolja.
Svi zahvati su bezbolni, profesionalni i brzo izvedeni. Iz tih razloga sav strah s kojim dođete ubrzo nestaje, a mi Vam to dokazujemo vrhunskim kliničkim radom kako bi Vaš osmijeh zaista zablistao na Vašem licu.

Sama implantološka terapija sastoji se od nekoliko faza:

  1. Planiranje
  2. Operacija (ugradnja implantata)
  3. Period osteointegracije (min. 3 mjeseca)
  4. Faza opskrbe implantata protetskim nadomjestkom

1. Planiranje: kod planiranja implantološke terapije, pomoću RTG dijagnostike vrednuje se količina postojeće kositi, kao glavni preduvjet za terapiju. U slučaju kada nema dovoljno kosti za ugradnju implantata kost nadomještamo kroz specifične zahvate iz područja oralne kirurgije koji nam pružaju stabilne i pouzdane rezultate za nastavak implantološke terapije. Također se evaluira generalna medicinska dokumentacija kako bi zahvat prošao što uspješnije. Generalno govoreći, medicinske kontraindikacije za terapiju su minimalne.

2. Operacija: implantat se kirurški postavlja u kost čeljusti, a postupak je bezbolan jer se izvodi pod lokalnom anestezijom i/ili na zahtjev pacijenta svjesnom sedacijom. Tretman se izvodi ambulantno, što znači da se pacijent nakon zahvata otpušta iz ordinacije i vraća svojim svakodnevnim obvezama. Ovisno o količini implantata, dodatnim planiranim zahvatima i stanju u ustima, zahvat u prosjeku traje od 15 min do 60 min.

Nakon same implantacije pacijent dobiva privremene zube za nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti tijekom procesa oseointegracije (oko 4 mjeseca), koliko je potrebno da implantat sraste s kosti. Tada je vrijeme za izradu dugotrajnog kvalitetnog keramičkog rada u obliku jedne krunice, mosta od nekoliko članova ili kompletnog mosta.

3. Period oseointegracije: nakon ugradnje implantata treba proći period od 3-6 mjeseci, a za to vrijeme zbiva se oseointegracija, tj. kost obraste implantate i uraste u njihovu površinu. Nakon toga implantat postane dio našeg tijela i spreman je za opskrbu, odnosno za završni dio terapije ili protetski rad.

4. Opskrba implantata protetskim radom: Završna faza terapije u kojoj se postavljaju  keramičke krunice, mostovi ili cirkularni protetski radovi, ovisno o opsežnosti terapije.

Moramo napomenuti da je jako važno održavati adekvatnu oralnu higijenu po uputama koje se dobiju nakon zahvata te je potrebno redovito dolaziti na kontrolne preglede koji se rade po unaprijed utvrđenom rasporedu.

Koristimo samo eminentne implantološke sustave (Astra Tech, Bego Semados) kako bismo Vam osigurali najbolje moguće rezultate.

BegoSemados implantati su njemački proizvod koji je rezultat dugogodišnjeg iskustva i istraživanja na području dentalne industrije (više od 125 godina). Implantati se ističu po savršenoj TiPure površini kako dizajnom implantata tako i popratnih protetskih struktura. Bego se svojim dizajnom implantata i popratnih protetskih struktura prilagodio potrebama moderne dentalne medicine u svakom pogledu.
AstraTech (DentsplySirona) implantati švedske su proizvodnje i poznati su kao pioniri dentalne implantologije još od 70-tih godina 20-tog. stoljeća. Kroz godine uporabe dokazali su se kao stabilan i pouzdan implantat u samom svjetskom vrhu, kako svojom kvalitetom tako i postotkom uspješne ugradnje. Implantat se ističe svojom Osseospeed površinom koja olakšava integraciju s kosti.
BROJ IMPLANTATA 8000+
GODINE ISKUSTVA 10
POSTOTAK USPJEHA 99,5%
PACIJENATA: 5000+
ZADOVOLJSTVO 100%

Kako vam možemo pomoći?

Slobodno nam se obratite s upitom ili jednostavno dogovorite svoj termin pregleda kako biste dobili stručno mišljenje naših liječnika i optimalnu ponudu za vaš individualni tretman.

=