Oralna kirurgija

Sve što vas zanima o zahvatima

Što je oralna kirurgija

Oralna kirurgija obuhvaća kirurške zahvate u oralnoj šupljini. Usko je povezana s ostalim granama dentalne medicine kao što su dentalna protetika i implantologija. Najčešći oralnokirurški zahvati koji se provode u stomatološkoj praksi su vađenje zuba i ugradnja dentalnih implantata.

Zahvati koji se provode u ordinaciji spadaju u klasične oralno-kirurške zahvate kao što su alveotomija, apikotomija i vađenje zuba. Zahvati se provode bezbolno uz korištenje lokalne anestezije. Svaki zahvat nastojimo obaviti uz što manje traume za pacijenta i lokalno tkivo.

Ovisno o pretprotetskoj potrebi ili iz zdravstvenih razloga izvode se zahvati  modelacije kosti, očuvanja kosti nakon vađenja zuba, podizanja dna sinusa, resekcije korijena, apikotomija i alveotomija.

Kirurški zahvati

Ugradnja dentalnih implantata

Kako bi očuvali funkciju žvačnog sustava nakon vađenja zuba doktor dentalne medicine najčešće preporučuje ugradnju implantata, kao minimalno invazivnu, protektivnu terapiju bezubog prostora. Implantatima je moguće nadoknaditi manjak jednog ili više zuba u svega nekoliko posjeta i danas se smatra jednim od najelegantnijih rješenja saniranja bezubosti i očuvanja žvačne, estetske i fonetske funkcije zuba.

Uz navedene prednosti, implantati čuvaju kost tj. zaustavljaju degradaciju kosti u čeljusti. Naime, nakon ekstrakcije zuba, kost u čeljusti se prirodno počinje povlačiti a kako bi to spriječili, najbolje rješenje je ugradnja dentalnih implantata.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Alveotomija – vađenje zuba ili zubnog korijena

Često se nalazi potreba za vađenjem umnjaka koji nije u potpunosti nikao pa stvara probleme čišćenja zuba što dovodi do upale gingive i karijesa. Ako zub nije potpuno nikao i nije vidljiv, pristupamo alveotomiji, remodelaciji kosti, stvaranjem uvjeta za lakše vađenje zubi.

Prezadovoljna….moj strah od zubara riješio je samo dr.Leon….svaka mu čast na radu,trudu i strpljenju…preporuke svima….Hvala na svemu. Za svaku ste preporuku.

Jelena P.

Tim je uhodan, ljubazni su. Radio sam 2 implantata i prezadovoljan sam. Točno kako su mi rekli je i bilo. Preporučam svakome. Što je najbitnije više me nije strah zubara…

Marko B.

Profesionalnost, stručnost, pozitivna energija struji, jer svi dišu kao jedan…svi su ljubazni, a pogotovo Ivana…njen osmijeh briše sve nedoumice i brige.. 

Svjetlana B.

Sinus lift – podizanje dna sinusa

Oralna kirurgija bavi se problemom sanacije stanja koja inicijalno nisu uvjeti za ugradnju dentalnih implantata. Najčešći slučajevi su pneumatizirani sinusi gornje čeljusti, što znači da su u većoj mjeri ispunjeni zrakom te postoji jako malo kosti za ugradnju implantata.

Zahvat kojim se rješava takvo stanje zove se sinus-lift (podizanje dna sinusa), gdje pomoću umjetne ili vlastite kosti stvaramo uvjete povoljne za ugradnju implantata.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Apikotomija

Često nakon dugotrajne terapije endodoncije pojedini zubi ulaze u fazu kronične perzistentne upale koja nije uspješno sanirana klasičnom terapijom. Tada pristupamo apikotomiji, zahvatu kojim odstranjujemo vršak korijena oko kojeg perzistira upalna promjena. Terapijom se odstranjuje upalno promijenjeno tkivo i vrh korijena, te se tako stvore uvjeti za cijeljenje.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Spremni za novi osmijeh?