Oralna kirurgija

Detaljnije o zahvatima

Što je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija obuhvaća kirurške zahvate u usnoj šupljini te je usko povezana s ostalim granama dentalne medicine poput dentalne protetike i implantologije. Najčešći oralno-kirurški zahvati u stomatološkoj praksi uključuju vađenje zuba i ugradnju dentalnih implantata.

Zahvati koji se izvode u ordinaciji obuhvaćaju klasične oralno-kirurške zahvate poput alveotomije, apikotomije i vađenja zuba. Ovi zahvati se provode bezbolno uz primjenu lokalne anestezije. Svaki zahvat nastojimo izvesti uz što manju traumu za pacijenta i lokalno tkivo.

U slučaju da postoje određeni zdravstveni razlozi ili potreba da se obavi određeni zahvat prije izrade protetskog rada, izvode se i zahvati poput modelacije kosti, očuvanja kosti nakon vađenja zuba, podizanja dna sinusa, resekcije korijena te apikotomije i alveotomije.

Kirurški zahvati

Ugradnja dentalnih implantata

Nakon vađenja zuba, očuvanje funkcije žvačnog sustava često zahtijeva ugradnju implantata, koju stomatolozi preporučuju kao minimalno invazivnu i protektivnu terapiju za bezubi prostor. Implantati omogućuju nadoknadu jednog ili više izgubljenih zuba u svega nekoliko posjeta, predstavljajući elegantno rješenje za obnavljanje funkcije žvakanja, estetike i izgovora.

Osim navedenih prednosti, implantati čuvaju kost u čeljusti, sprječavajući njezinu degradaciju. Nakon vađenja zuba, kost u čeljusti počinje se prirodno povlačiti, no ugradnja dentalnih implantata može zaustaviti taj proces.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Alveotomija – vađenje zuba ili zubnog korijena

Često se javlja potreba za vađenjem umnjaka koji nije u potpunosti izrastao. To može uzrokovati probleme s čišćenjem zuba, što dovodi do upale desni i pojave karijesa. U slučajevima kada zub nije u potpunosti izrastao i nije vidljiv, pristupamo alveotomiji, remodelaciji kosti, stvaranjem uvjeta za lakše vađenje zuba.

Prezadovoljna….moj strah od zubara riješio je samo dr.Leon….svaka mu čast na radu,trudu i strpljenju…preporuke svima….Hvala na svemu. Za svaku ste preporuku.

Jelena P.

Tim je uhodan, ljubazni su. Radio sam 2 implantata i prezadovoljan sam. Točno kako su mi rekli je i bilo. Preporučam svakome. Što je najbitnije više me nije strah zubara…

Marko B.

Profesionalnost, stručnost, pozitivna energija struji, jer svi dišu kao jedan…svi su ljubazni, a pogotovo Ivana…njen osmijeh briše sve nedoumice i brige.. 

Svjetlana B.

Sinus lift – podizanje dna sinusa

Oralna kirurgija bavi se problemom sanacije stanja koja mogu ometati ugradnju dentalnih implantata. Jedan od najčešćih slučajeva s kojima se susrećemo su pneumatizirani sinusi gornje čeljusti. Ovaj pojam označava stanje u kojem su sinusi ispunjeni zrakom u većoj mjeri, što rezultira nedostatkom kosti potrebne za sigurnu ugradnju implantata.

Za rješavanje ovog problema koristi se zahvat poznat kao sinus-lift. Ovaj zahvat podizanja dna sinusa omogućuje nam stvaranje povoljnih uvjeta za uspješnu ugradnju implantata, pri čemu koristimo umjetnu kost ili kost pacijenta.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Apikotomija

Nakon dugotrajne terapije endodoncije, pojedini zubi mogu ući u fazu kronične perzistentne upale koja nije uspješno sanirana klasičnom terapijom. U takvim slučajevima, pristupamo apikotomiji, zahvatu kojim odstranjujemo vršak korijena oko kojeg perzistira upalna promjena. Ovom terapijom uklanjamo promijenjeno upalno tkivo i vrh korijena, čime stvaramo povoljne uvjete za cijeljenje.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Jeste li spremni za novi osmijeh?